Christmas DIY | Gingerbread Man ❄️

Ingrediencie:

75g hnedého cukru
2 lyžice medu
1 lyžica Melasy
1 lyžica vody
1 lyžička mletej škorice
1 lyžička mletého zázvoru
95g masla
1/2 lyžičky sódy bikarbóny
225g (preosiatej) hladkej múky, plus trošku viac (na posypanie dosky)
1 tuba bieleho cukrového zdobenia...
...alebo do toho môžte ísť bláznivo a použiť veľa rôznych farieb a ozdôbok

Postup:
Ako prvé nasypte do hrnčeka hnedý cukor, med, Melasu, vodu, škoricu aj zázvor a zaptnite sporák na stredný stupeň. Poriadne premiešajte. Rýchlo vám vznikne čierna tuhá zmes, do ktorej už len pridajte nakrájané kocky masla a znovu premiešajte aby sa v nej maslo roztopilo. Keď sa tak stane primiešajte aj sódu bikarbónu a zoberte hrnček preč zo sporáka. Do tejto zmesy už len postupne nasypte preosiatu múku a miešajte. Má vám vzniknút veeeľmi husté cesto. Ak sa tak nestane pridajte jej ešte trochu viac! :) Keď s ním budete spokojní nechajte ho aspoň 30min. vychladúť. Hneď potom posypte dosku a vyvaľkajte si cesto na približne 3mm. Určite ho nerobte tenšie. Ďalej si zapnite trúbu na 180°C. Vykrojené medovníčky poukladajte na plech, na ktorý si dopredu pripravíte papier na pečenie. Medovnícky pečieme 10-15min. Hotové budú vtedy, keď sa ich budete môcť dotknúť zvrchu a budú už pevné. Nepotlačte ich ale príliš silno aby ste si ich nezničili! :) Nechajte ich vychladnúť na pár minút a pustite sa do ozdobovania (to je moja najobľúbenejšia časť). TADÁÁ! Ice Ice Baby! Medovníčky sú hotové! Užite si ich! 


XoXo
Geguska

Komentáre

Obľúbené príspevky