Bites Bites Baby

Ďatlové guľôčky boli vždy mojim go-to dezertom do misky,
ktoré rada nesiem zo sebou na rôzne akcie alebo stretnutia, rovnako ako som to urobil aj minulý týždeň! Mali veľký úspech s preto som strašne nadšená, že s vami teraz môžem podeliť o tieto 3 skvelé variácie: Čokoláda, Banánovo-kokosový oriešok a Mrkvová tortička. Ďatle a strúhaný kokos sú to, čo tvoria základ týchto 3 receptov. Môžete použiť aj orechy ako základ, ale ja osobne dávam prednosť kokosu. Dúfam, že tieto recepty vás inšpirujú k tomu, aby ste si aj vy vytvorili svoju vlastnú chuťovú kombináciu!

Nielenže guľôčky s ďatlami robia lahodnú pochúťku, ale sú zdravé a aj výživné. 


3 jednoduché recepty na ďatlové guľôčky:

ČOKOLÁDA


zloženie:

1 šálka strúhaného kokosu
1 pohár ďatlí (vykôstkované a namočené na 1-2 minúty do teplej vody)
1/4 lyžice morskej soli
2 polievkové lyžice raw kakaového prášku 

inštrukcie:
Pridajte kokos, soľ a kakao do kuchynského robota a mixujte, kým kokos nie je jemne mletý, ale nie celkom múka. Pridajte ďatle a mixujte približne ďalších 10 sekúnd, kým sa nevytvorí cesto. Nemixujte ho ale príliš, lebo vytvoríte pastu.


Formujte do guľôčok, ktoré následne obaľte v kakaovom prášok, aby ste absorbovali akúkoľvek vlhkosť / lepivosť. Uchovávajte v chladničke, aby ste udržali pevnosť guľôčok. Užite si ich!

BANÁNOVO-KOKOSOVÝ ORECH


zloženie:

1 šálka strúhaného kokosu
1 pohár ďatlí (vykôstkované a namočené na 1-2 minúty do teplej vody)
1/4 lyžice morskej soli
1/4 zrelého banánu alebo polovice malého banánu
1/8 lyžičky škorice (voliteľné)

inštrukcie:
Pridajte kokos, soľ a škoricu do kuchynského robota a opäť spracujte až kým kokos nebude jemne mletý. Pridajte ďatle a banán, mixujte približne 10 sekúnd, kým sa nevytvorí cesto. Ak je cesto príliš mokré, pridajte ďalšiu 1/4 šálky kokosu.

Vyformujte malé guľôčky a obaľte ich vo zvyšnom strúhanom kokose alebo ja som ich naposledy obalila nasekanými kešu orieškami (a bola to bomba). Aj tieto je treba uchovávať v chladničke, aby ste udržali ich pevnosť. Užite si ich!

MRKVOVÝ KOLÁČIK

Tieto sú vegánske guľôčky, ktoré sa dajú pripraviť za pár minút. Sú skvelé pre zdravé a rýchle občerstvenie alebo aj ľahký dezert ... a ideálne pre školské alebo pracovné desiatové misky, pretože dodávajú kopu energie. Jediné čo potrebujete, je poriadny kuchynský robot a máte "hotovo".
Mrkvové koláče energetických guľôčok

zloženie:
2 stredné mrkvy očistené a nakrájané na kusy
1 1/2 šálky vlašských orechov alebo pekanových
10 veľkých ďatlí (vykôstkovaných)
1 šálka strúhaného kokosu
1/8 lyžičky muškátového orieška
1/4 lyžičky škorice
1/4 lyžičky zázvoru
4 lyžičky ovsených vločiek
1 lyžičku pomarančovej kôry alebo môžete použiť aj citrónovú kôru
   
inštrukcie:
Umiestnite všetky ingrediencie do kuchynského robota a zapínajte/vypínajte ho asi 5 až 10 krát, aby ste si zmes predpripravili. Pokračujte v spracovávaní zmesi asi ďalších 30 sekúnd alebo až dovtedy, kým sa všetky zložky neskombinujú. Mala by sa vytvoriť zmes hustého cesta.

Vezmite si vždy postupne malé množstvo zmesi a formujte guľôčky. Rovno podávajte takéto, alebo ešte opäť obaľte guľôčky vo zvyšnom strúhanom kokose.
Dobrú chuť!



XoXo
Geguska

Komentáre

Obľúbené príspevky